Blogs


Het is schrijven of geschreven worden.


 • Tips voor het reviseren van tekst
  Je wilt je stuk tekst online zetten, of naar een drukker of klant sturen. Je blijft maar herlezen en verliest langzaam de moed. Misschien hangt je vinger al boven de backspace. Stop! Gooi je geschreven stukken nooit weg Kopieer en plak het stuk op de pagina eronder of maak eenMeer lezen over “Tips voor het reviseren van tekst”
 • Meesterwerken
  Een persoonlijke zoektocht naar het nut van herschrijven. Op de kunstacademie waren de eerste versies van alles wat ik schreef, de beste versies. Lange, sierlijke doch onleesbare zinnen stonden als betonblokken op elkaar geposteerd om de lezer te intimideren voor ontzag. Na de laatste punt rechtte ik mijn rug, knakteMeer lezen over “Meesterwerken”
 • Kwetsbaarheid van de pen
  Bang voor het naar buiten brengen van schrijfwerk? Schrijven is een kwetsbare bezigheid. De thema’s die we aanstippen, de details die uit het eigen leven gebruikt worden, de hoofdpersonages en hoe zij reageren – het is allemaal in meer of mindere mate een stukje autobiografie. Om dat aan andere mensenMeer lezen over “Kwetsbaarheid van de pen”
 • Met faalangst naar docentschap
  Vroeger stond ik dikwijls bibberend, bevend en huilend voor de klas om een verhaal te vertellen. Van spreekbeurten over dinosauriërs tot presentaties over door mij geregisseerde films, allen gaven dezelfde lichamelijke reactie; mijn lichaam wilde vluchten. Ook als jongvolwassene vond ik het bij iets als een voorstelronde, moeilijk om mijnMeer lezen over “Met faalangst naar docentschap”
 • Een zoektocht
  Waar ik als kind juffen en meesters opzadelde met ellenlange verhalen in het schrijfschrift, kwam ik als puber niet meer verder dan mijn dagboeken. Schrijven voelde ineens kwetsbaar en vervelend; alsof iedereen die de verhalen las in mijn hoofd kon kijken. Ik wou helemaal niemand in mijn hoofd! In 2010Meer lezen over “Een zoektocht”

Wil jij op de hoogte blijven van toekomstige cursussen en workshops?

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.