Blogs


Het is schrijven of geschreven worden.


 • Meesterwerken
  Een persoonlijke zoektocht naar het nut van herschrijven. Op de kunstacademie waren de eerste versies van alles wat ik schreef, de beste versies. Lange, sierlijke doch onleesbare zinnen stonden als betonblokken op elkaar geposteerd om de lezer te intimideren voor ontzag. Na de laatste punt rechtte ik mijn rug, knakteMeer lezen over “Meesterwerken”
 • De kwetsbaarheid van de pen
  Bang voor het naar buiten brengen van je schrijfwerk? Schrijven is nu eenmaal een kwetsbare bezigheid. De thema’s die je aanstipt, de details die je uit jouw eigen leven gebruikt, de hoofdpersonages en hoe zij reageren – het is allemaal in meer of mindere mate een stukje autobiografie. Om datMeer lezen over “De kwetsbaarheid van de pen”
 • Met faalangst naar docentschap
  Vroeger stond ik dikwijls bibberend, bevend en huilend voor de klas om een verhaal te vertellen. Van spreekbeurten over dinosauriërs tot presentaties over door mij geregisseerde films, allen gaven dezelfde lichamelijke reactie; mijn lichaam wilde vluchten. Ook als jongvolwassene vond ik het bij iets als een voorstelronde, moeilijk om mijnMeer lezen over “Met faalangst naar docentschap”
 • Een zoektocht
  Waar ik als kind juffen en meesters opzadelde met ellenlange verhalen in het schrijfschrift, kwam ik als puber niet meer verder dan mijn dagboeken. Schrijven voelde ineens kwetsbaar en vervelend; alsof iedereen die de verhalen las in mijn hoofd kon kijken. Ik wou helemaal niemand in mijn hoofd! In 2010Meer lezen over “Een zoektocht”